dimecres, 11 de maig del 2011

Manifestació 11/05/2011

Avui s'ha dut a terme la manifestació convocada per l'assemblea d'estudiants i professors de l'ETSAB.

L'hora d'inici ah estat les 9:00 del mati a l'Av. Diagonal 649 a partir de llavors s'ha tallat la Diagonal i a continuació s'ha anat direcció al rectorat de la UPC.

Tot l'acte s'ha desenvolupat sense incidents, i amb un acord de reunió amb el rector per avui a les 19:00 a la Sala d'Actes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (Av. Diagonal 649).


(si algú vol no sortir en una foto que envií un mail a quenoenselstoquin@gmail.com)


NOTÍCIES en alguns mitjans de comunicació
- El Periódico
http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/millar-universitarios-cortan-diagonal-una-horaen-protesta-por-los-recortes-1001697
- BTV

www.btvnoticies.cat
http://www.btvnoticies.cat/2011/05/11/protestes-en-contra-de-la-tisorada-a-salut-educacio-i-ladministracio-publica/
- TV3
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3519530 (minut 10.22)
http://www.3cat24.cat/noticia/1192566
- El País
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Estudiantes/UPC/cortan/Diagonal/recortes/educacion/elpepuespcat/20110511elpepusoc_2/Tes
- La Vanguardia
http://www.lavanguardia.com/vida/20110511/54153270481/un-grupo-de-estudiantes-cortan-la-diagonal-en-protesta-contra-los-recortes.html
- Ara
http://www.ara.cat/societat/Centenars-destudiants-Diagonal-Barcelona-universitat_0_478752568.html
- Nació Digital
http://www.naciodigital.cat/noticia/24876/estudiants/prenen/carrer/reivindicar
- ABC
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=812533



MANIFEST de la MANIFESTACIÓ

Venen temps d'estretor, els mercats marquen el ritme i tots l'hem d'obeir...el ritme sembla frenètic i imparable...la Generalitat no s'ajusta el cinturó, se'l treu i comença a fuetejar a l'educació i la sanitat. A la UPC les fuetejades es poden traduir en dues propostes principals:

-La disminució del 8% de l’encàrrec docent a tota a la UPC i de l’11% a les nostres escoles d'arquitectura, que afectarà al professor associat, éssent aquests el 59% a les escoles. L’acomiadament d’aquests professors farà que suprimeixin la major part de les classes taller que l’actual model necessita i ha de mantenir. Tanmateix, augmenta el rati de nombre d’alumnes per professor, massificant aules i en consequéncia reduïnt la qualitat de l’ensenyament.

-El pagament íntegre de la matrícula en assignatures de segona convocatòria. Fins ara repetir una assignatura de 9 crèdits en segona convocatòria costava 216€. A partir d'ara l’estudiant haurà de pagar el 100% del preu dels crèdits de l’assignatura, és a dir, 918€. La subvenció de la universitat pública = 0%.

Enfront tots aquests fets, els estudiants i professors, alcem la veu perquè se’ns tingui en compte i se’ns escolti.

Estudiants i professors diem:

La universitat no és una empresa! Es vol retallar per la via ràpida, simple i retallant als més febles laboralment, pervertint els principis de l’ensenyament. VOLEM CRITERIS EDUCATIUS EN L’ADMINISTRACIÓ.

Sense professors no hi haurà classes-taller, esperit de les escoles d'arquietcura i punt en comú amb Europa i el pla Bolonya, del qual només ens en quedarà el pagament del màster com a “benefici”. VOLEM CONSERVAR EL MODEL DE CLASSE -TALLER.

L'augment de preu en la matrícula i en la segona convocatória sense un pla de beques és un estratagema purament recaudatori i classista. VOLEM DEFENSAR UNA UNIVERSITAT PÚBLICA DE QUALITAT I PER A TOTHOM!

VOLEM QUE L’EDUCACIÓ ENS TREGUI DE LA CRISI, NO QUE LA CRISI FACI IGNORANTS!

Finalment,
VOLEM UNA UNIVERSITAT PÚBLICA, VOLEM UNA BONA QUALITAT DE L'ENSENYAMENT I VOLEM ELS NOSTRES PROFESSORS.

QUE NO ENS ELS TOQUIN!


NOTA de PREMSA (pròpia)

Barcelona. Dimecres, 11 de maig de 2011. Els estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona ens hem reunit aquest matí a les 9:00 hores a l’entrada de l’escola per tal de manifestar-nos en contra les retallades que es pretenen dur a terme en els pressupostos de les universitats públiques. S’ha tingut el suport d’altres estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat de Barcelona.

L’acte ha començat davant de la porta de l’ETSAB, esperant l’arribada dels manifestants i organitzant-nos entre tots la distribució de pancartes i material. S’ha enfilat fins a l’últim semàfor just abans d’arribar a l’avinguda Dr. Gregorio Marañón, quan ja eren les 9:30 hores. Quan el semàfor s’ha tornat vermell i els vehicles han parat, els manifestants (estudiants i professors) hem començat a desfilar pacíficament, ocupant part dels carrils de l’avinguda Diagonal. S’han mantingut lliures els dos carrers laterals d’entrada a la ciutat i el carril bus de sortida, de manera que en cap moment s’ha interromput la circulació íntegra del trànsit.

A continuació s’ha col·locat a la via, a l’alçada de l’entrada de l’escola, una filera de palets fins on l’acumulació de manifestants ha caminat. Quan la bastida ha estat preparada, part del professorat present ha pres la iniciativa i amb ajuda d’un megàfon han impartit una petita classe. Tots els alumnes s’han assegut per escoltar i participar.

Acte seguit s’ha procedit a una primera lectura del manifest, on s’han posat en rellevància els punts pels quals ens reivindiquem i les exigències que demanem.

Aquest tram, on s’ha dut a terme l’acte de manera pacífica, s’ha ocupat al llarg de 500 metres durant tres quarts d’hora.

Mentrestant s’ha anat distribuint informació mitjançant fulletons entre els vehicles. La gent ha agraït la facilitació de la informació que explicava els motius pels quals estàvem allà.

Un cop acabada la lectura del manifest, s’ha reprès el recorregut establert, arribant a la cruïlla d’avinguda Diagonal amb carrer Tinent Coronel Valenzuela. Durant aquesta part de recorregut s’ha continuat unint persones espectadores de la manifestació, donant així suport a la causa.

Durant la marxa s’han comptabilitzat al voltant de 1000 manifestants. Agraïm, en veu de tots els presents aquest matí, el bon treball que la guàrdia urbana ha fet en tot moment, facilitant el correcte desenvolupament de l’acte i garantint la seguretat de presents, tant manifestants com no manifestants.

Volem deixar clar que en cap cas s’ha volgut perjudicar a ningú, i creiem fermament que la causa per la qual ens hem manifestat legitima el tall parcial de l’avinguda Diagonal.

Armats amb pancartes, centenars de plànols i un taüt en representació de la mort de la Universitat Pública, ens hem dirigit al rectorat de la UPC. Un cop hem arribat allà, al voltant de les 10:50, hem procedit a empaperar les façanes del rectorat i el vestíbul. Un cop realitzada aquesta acció, la gent que havia entrat a l’edifici de forma ordenada, ha sortit de nou i juntament amb els altres ens hem assegut davant de l’entrada i s’ha fet silenci per escoltar un cop més la lectura del manifest. Quan hem acabat, hem demanat la sortida del rector en funcions per escoltar la seva resposta. Hem decidit esperar pacíficament fins que finalment ha sortit a rebre la multitud d’estudiants.

Al cap d’un quart d’hora ha sortit el vicerrector Enrique García-Bero i en un primer moment s’ha negat a agafar el megàfon per tal que tots els presents el poguéssim escoltar. Finalment l’hem convençut per agafar-lo, ja que era just que després de tot l’esforç ja realitzat tothom tenia dret a sentir la resposta a les nostres reivindicacions. S’ha pronunciat que només accedia a tenir una conversa a porta tancada amb els representants, però aquests s’hi han negat exigint una assemblea oberta amb el rector

Finalment, després d’una hora de negociacions entre els representats i ell amb l’objectiu d’aconseguir una resposta escoltada per tots, ens han comunicat que el rector Antoni Giró es trobava a la ciutat. El rectorat s’hi ha posat en contacte, arribant a l’acord de que aquesta tarda està concovada una assemblea amb la seva presència a les 19:00 hores (primera convocatòria 18:00 hores amb l’estudiantat i professorat) a la sala d’actes de l’ETSAB (avinguda Diagonal, 649, soterrani).

4 comentaris:

  1. http://www.ara.cat/societat/Centenars-destudiants-Diagonal-Barcelona-universitat_0_478752568.html

    ResponElimina
  2. Us esperem també a tots a la manifestació d'aquest dissabte 14. http://ccoo-universitat.blogspot.com/2011/05/punt-de-trobada-universitats-ccoo.html

    ResponElimina
  3. http://ccoo-universitat.blogspot.com/2011/05/estudiants-de-la-upc-shan-manifestat.html

    ResponElimina
  4. Sa tia de Btv diu: "Més de mig milió d'estudiants d'Arquitectura"??

    O sóc jo que no hi sent bé?

    ResponElimina