dimecres, 18 de maig del 2011

COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA ETSAB-UPC per el Ple del CdE BARCELONA 18 MAIG 2011

En front la transformació estructural de la Universitat que posa en suspens el dret a l’educació pública actual i futura, els estudiants de l’ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPC) hem pres consciencia d’aquest fet i hem decidit mobilitzar-nos. Ens posicionem en contra de les retallades ja que aquestes afectaran directament a la qualitat de l‘ensenyament i van en detriment d’una universitat pública que hauria de ser accesible a tothom. 

Aquesta reducció passa per una disminució del 8% de l’encàrrec docent a tota a la UPC i de l’11% a les nostres escoles d'arquitectura, que afectarà al professor associat, éssent aquest el 59% del professorat. L’acomiadament d’aquests professors a llarg termini faria que es suprimissin la major part de les classes taller que l’actual model necessita i ha de mantenir. A més a més, augmentaria el rati de nombre d’alumnes per professor, massificant aules i en conseqüència reduïnt la qualitat de l’ensenyament. El més greu de tot és que es preveuen més retallades i fins i tot amb possibilitat de major magnitut en els propers anys.

El nostre punt de partida va ser el dimecres dia 11 de maig, quan un miler d’estudiants d’arquitectura ens vam manifestar tallant la Diagonal, desplaçant-nos posteriorment al rectorat i reunint-nos amb el mateix rector, exigint informació, transparència i posicionament.

Lluny de quedar-nos conformes amb els fets, seguim organitzats per avançar en la lluita, sumant-nos a altres plataformes d'estudiants, universitats, professors, departaments, directors, i tot l’àmbit universitari per a oposar-nos a tota mena de retallades en els pressupostos per l’educació pública. 

Aprofitant que estem tots aquí creiem que és el moment per fer pinya i afrontar aquesta situació amb força des d’ara.

Demanem: 

-Posicionament públic en contra les retallades que afectin la qualitat de l'ensenyament des de la seva situació com a major responsable de la UPC. Si no creu convenient sortir al carrer amb nosaltres, que es pronunci amb els mitjans que estuiguin a la seva disposició, com ja ha fet el president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Federico Gutiérrez –Solana, rector de la Universitat de Cantàbria.

- En noticia d'ahir dia 17/05/2011 des de Govern s'ha comnicat que als estudiants que es presentin a una asignatura per tercera vegada no rebran subvenció pública i pagaran el 100% d'aquesta. Com aplicará vosté aquest augment en la segona convocatòria? esta vosté a favor d'aquesta messura tenint en compte que estem en una universitat Politècnica?

-Que no hi hagi cap mesura que es tradueixi en la disminució dels professors i ENCARA MENYS a l'encàrreg docent. Creiem que ara en aquest moment de crisi és la oportunitat de fer canvis profunds a la nostra universitat, cap a una millora de la qualitat de l'ensenyament. 

-Quan s'aprovaran les mesures de retallades a la UPC? 

-Perquè al document de contenció de despeses de personal de 2011, d’aplicació del decret 1/2011, en el apartat de la Estimació de la reducció no es menciona cap tipus de mesura que afecti a l’equip directiu. Això vol dir que no es contempla cap mesura? (Adjunt del document mencionat)

-Com s’aplicaran aquestes retallades per a mantenir els criteris del Plà Bolonya?

No som una empresa. Volem criteris educatius.Estem convençuts de que es pot fer millor.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada