dijous, 5 de maig del 2011

Comunicat DEd'AB i DEAV

La Delegació d’Estudiants d’Arquitectura de Barcelona (DEd’AB) i la Delegació d’Estudiants d’Arquitectura del Vallès (DEAV), de les escoles ETSAB i ETSAV, respectivament, de la UPC, reunides el dijous 28 d’abril del 2011 acorden emetre el següent comunicat (versió concisa):

La situació de crisis econòmica no fa més que augmentar la, ja de per sí, insuficient i deficitària situació econòmica en què es troba el sistema universitari públic català. La UPC pateix de moment d’una retallada del 18’7% del seu pressupost respecte el 2010. Entre altres mesures, aquesta rebaixa vol dir una disminució de l’encàrrec docent (PAD) en un 10% de mitjana.

En l’àmbit dels estudis d’Arquitectura ens trobem que la figura del PDI laboral (professors associats) obeeix a una naturalesa molt diferent a la resta de la UPC. A arquitectura hi ha aproximadament un 59% de PDI laboral, respecte el 49% de la UPC. Cal tenir present que l'ensenyament de l'Arquitectura fa imprescindibles classe en format de taller, i és precisament a aquests departaments on hi ha un percentatge més elevat de PDI laboral. Cal posar l’exemple del Departament de Projectes que, amb un pes de la tercera part dels crèdits de la titulació, té un 72% de PDI laboral. No oblidem que l’EEES (Bolonya) cap on caminem actualment dóna molta importància a la impartició de la docència en aquests grups reduïts i de taller. Els aires de retallades que corren ens fan pensar que si el PDI laboral acaba sent l’objecte d'aquestes, Arquitectura rebrà un duríssim revés que posaria en perill la qualitat que s’ha anat impartint fins ara.

Per tot plegat, els estudiants d’Arquitectura de Barcelona i del Vallès, demanem que no es modifiqui la contractació actual, si no és per millorar-la. Hi han altres vies per ajustar el pressupostos i volem formar part de l'evolució d'aquestes decisions. Una crisi no pot ser una excusa per fer una retallada a la qualitat de l'educació perquè aquesta és la que ens en pot treure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada