dijous, 5 de maig del 2011

Preguntes/respostes bàsiques

Has sentit a parlar de "les retallades"??
La situació actual de crisi ha propiciat que la Generalitat retalli pressupostos a diferents sectors, dels quals els més afectats són la sanitat i l’educació.

Què passa amb les universitats públiques??
Evidentment, aquestes retallades afecten directament a les universitats públiques… La UPC per ara rebrà un 18,7% menys de pressupost que el 2010.

I això… com ho afrontarà la UPC??
La UPC encara no ha expresat quines mesures exactes aplicarà però és fàcil preveure que hi haurà una racionalització del personal com: ajustar la contractació a les hores reals de classe, augmentar la docència de TEUs i CEUs, alhora que també la dels professors adjunts. Aquestes mesures van encaminades a que el PDI funcionari (1296, 50.2%) assumeixi més docència, i així poder prescindir de part del PDI laboral (1285, 49.2).D'aquesta manera, les suposicions ens porten a pensar que gran part del professorat jove i entusiasta, que pertanyen en gran part al col·lectiu perjudicat, hauran de sortir de les aules de cara al curs vinent.

Qui són els PDI laborals -també anoments professors associats?
La UPC fa no massa anys va començar a contractar professors en general joves que anaven substituint a jubilats però amb uns contractes de caràcter no permanent i de dedicació a temps parcial. Són especialistes de reconeguda competència que fora del àmbit acadèmic universitari exerceixen la seva activitat professional. És a dir, els professors associats són aquells que actualment és més econòmic fer fora perquè renoven el contracte anualment i les indemnitzacions seran menors.

Com ens afecta al Grau en Arquitectura??
La mitjana dels associats a la UPC és del 49% dels professors. En canvi, a Arquitectura, tenim una mitjana del 60% dels professors que són associats. I en concret al departament de projectes és del 72%.

Què hi diem els estudiants??
- No volem aules massificades
- Volem que arquitectura continuï impartint-se en format aula-taller...
- Volem un ensenyament de qualitat, per tant una retallada de docència sense cap criteri més que el del major estalvi no l'aprovarem en cap circumstància.
- Volem una revisió d'aquesta retallada de pressupostos. Segur que hi ha altres maneres d'estalviar.
- Volem professors amb ganes d'ensenyar i que no estiguin sobrecarregats de feina ni d'estudiants


En definitiva, el que els estudiants volem és que les solucions a l'ajust de pressupost que pateix la UPC no siguin retallades a la qualitat de la nostra formació.

I tu, QUÈ EN PENSES??

2 comentaris:

  1. " És a dir, els professors associats són aquells que actualment és més econòmic fer fora perquè renoven el contracte anualment i les indemnitzacions seran menors."

    Si no m'equivoco els professors associats no tenen indemnitzacions, se'ls contracta cada curs i si el curs vinent no els contracten, tampoc tenen indemnització.

    ResponElimina