dimecres, 7 de desembre del 2011

ESTATUTS UPC

El proper dimecres 14 de desembre es celebrarà la propera sessió del Claustre Universitari de la UPC per presentar, debatre i votar el projecte d'adaptació d'estatuts.
En principi aquest s'hauria d'haver celebrat el dia 28 de novembre, però per tal d'intentar apropar postures i trobar un major consens s'ha ajornat.
El procés es va engegar fa més d'un any quan es va presentar el pla pel procediment i el calendari d'elaboració dels nous estatuts. Segons aquest document, el calendari que es proposava era:

1. La Comissió d’Estatuts tramitarà l'Avantprojecte abans del 23 de febrer de
2011.
2. La Comissió d’Estatuts tramitarà el Projecte abans del 30 d’abril de 2011.
3. El Claustre es reunirà abans del 21 de maig de 2011.
Els terminis d'aquest calendari podran ser reconsiderats en funció del ritme de
treball de la Comissió d’Estatuts.

Encara que el procés s'ha dilatat en el temps, d'aquí a una setmana es prendrà la decisió de la aprovació o no del document, amb les modificacions oportunes.
Aquest ha estat un procés amb poc coneixement i seguiment per part de la majoria dels membres de la UPC, almenys els estudiants. Tot i això, no suposa només una senzilla adaptació legislativa, sinó que modifica i afegeix molts articles als estatuts que afecten notablement al funcionament de la universitat i dels seus òrgans. Per això hi ha hagut molt debat entorn a les propostes i s'ha fet una forta crítica, modificant els primers esborranys i avantprojecte, tot i que queden molts punts conflictius.

Per a més informació, podeu consultar els articles de la UpiC que parlen d'aquest tema, ja que han fet un anàlisi força complert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada